dijous, 22 de setembre del 2011

NOTA INFORMATIVA ERO

El comitè d’empresa signant del pacte, vol aclarir alguns aspectes del mateix:

No hem tingut l’opció de negociar un ERO suspensiu. L’Empresa va presentar al Departament de Treball un ERO EXTINTIU de 194 treballadors.

El comitè d’empresa durant la negociació, va anar rebaixant aquest nombre d’afectats amb la concessió de forma temporal d’algunes condicions laborals ( més dies de feina, formació.......etc), fins arribar al punt que teníem sobre la taula el 50% de la paga d’abril i 60 acomiadaments. La quantitat econòmica que això suposava, la vam poder reconduir cap un ERO suspensiu que podia afectar la totalitat de la plantilla amb un número màxim de jornades de treball equivalents a 78 llocs de feina de 40 hores. Per tant les condicions, el temps, els criteris per la implementació del ERO suspensiu no han estat NEGOCIATS amb el comitè d’empresa. Per això també es va crear la Comissió de Seguiment del Pacte acordada a treball pel dia 19 de setembre.

D’ una altre banda no podem oblidar que a finals d’any acaba la vigència del conveni col·lectiu ja prorrogat . Donat que el pacte té una durada fins a desembre de 2012, i al gener de 2013 tornem a les condicions actuals del conveni, s’havia de fer referència a la possibilitat de aplicar qualsevol canvi que s’hagi negociat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada